top of page

Het jeugdatelier

Jeugdatelier De Durvertjes is een “speelse en creatieve werking” voor kinderen en jongeren, reeds ruim 40 jaar actief in Roeselare. Daar wij ons als jeugdwerkinitiatief toch iets willen onderscheiden, zal een woordje uitleg zeker niet misstaan. Uitleggen wat de kinderen in het jeugdatelier allemaal kunnen beleven is echt niet eenvoudig. Schimmenspel, boetseren, een modeshow, schminken, zelf muziekinstrumenten maken, dansen, schilderijen maken, zelf een fototoestel in elkaar knutselen, werken rond thema’s zoals “piraten en schatten”, “heksen”, “circus”, of ook eens een keer gewoon spelen,... Het kan allemaal aan bod komen in een jeugdatelier. 

 

Een troef die wij graag uitspelen bij promotie voor ons atelier, is onze groep monitoren. De helft van hen zijn zelf gestart als Durver en verder doorgegroeid naar de leiding. Zo kunnen we instaan voor een degelijke leiding en aangevuld met een mooie dosis dynamiek en zot geweld zorgt dit steeds voor de nodige ambiance op zaterdagvoormiddag.

 

Jeugdatelier De Durvertjes is er voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar. De activiteiten gaan door op zaterdagvoormiddag van 9 tot 11.30u uitgezonderd tijdens schoolvakanties. Momenteel hebben we een “vol huis” met 75 leden en een 18-tal monitoren.

Graag verwelkomen jullie op onze activiteiten die doorgaan in het Jeugdatelier Beversesteenweg 443-445 te Beveren-Roeselare.

Graag uw kids kledij laten aantrekken die vuil mag zijn en waarop eventueel (verf)vlekken kunnen komen die niet uitwasbaar zijn. Vorig jaar gaven we ook heel veel kledingstukken aan spullenhulp die gedurende een volledig jaar in ons lokaal zijn blijven liggen. Eventueel naamtekenen is geen overbodige luxe.

bottom of page